آلوده شدن و کثیفی فرش در منزل امری اجتناب ناپذیر میباشد به خصوص اگر در منزل تان کودک هم داشته باشید . کثیفی فرش سبب کاهش جلوه و زیبایی آن میشود بنابراین شستشو و نظافت فرش امری ضروری است و اصول و قواعد خاص خود را دارد به خصوص اگر فرش شما دستبافت باشد.

شستن فرش دستباف

شستشو و نظافت فرش دستباف ، اصول و قواعد خاصی دارد که با رعایت آنها کیفیت اولیه ی فرش حتی بعد از شستن نیز حفظ می شود و همچنین سبب می شود که فرش دستبافت کیفیت اولیه خود را از دست ندهد و تا حد امکان خصوصیات ظاهری و ساختمانی خود را حفظ کند.

غبارگیری قبل از شستن فرش دستباف

در مرحله اول قبل از شستشو باید فرش را غبارگیری نمود . غبارگیری به دو روش انجام می شود:

غبارگیری معمولی:

در این روش برای زدودن گرد و خاک ، فرش را می تکانند و یا با چوب بر پشت قالی می کوبند تا گرد و خاک آن خارج شود. ضربات چوب نباید آن قدر محکم باشد که به بافت فرش لطمه بزند. اگر فرش شما کمی کهنه و قدیمی باشد و یا رفو شده باشد هر گونه ضربه شدیدی باعث وارد شدن آسیب های جبران ناپذیری به فرش میشود.

سپس با جارویی چوبی فرش را طوری جارو می کنند که تار و پود قالی گسیخته نشده و به بافت آن لطمه وارد نشود.هنگام غبار روبی فرش از کوبیدن فرش بر زمین خودداری کنید.امروزه که برای نظافت خانه از جاروبرقی استفاده می شود، گرد و غبار زیادی درون فرش باقی نمی ماند که به غبارگیری نیاز باشد.

غبارگیری مکانیکی:

این کار را در منزل نمی توان انجام داد و فقط در کارخانجات با توجه به کیفیت فرش انجام می گیرد. فرش های دارای گرد و غبار را قبل از شستشو غبارگیری کنید زیرا گرد و غبار در حین شستشو تبدیل به گل شده و در مغز فرش باقی می ماند و به مرور زمان سبب پوسیدگی فرش می گردد.